Nuwelant is een actieve vereniging. Door diverse werkgroepen wordt aan projecten gewerkt, we houden maandelijks een ledenavond en jaarlijks een feestavond. Daarnaast organiseren we lezingen, filmavonden en publiceren we artikelen en boeken.

Verdere activiteiten

Heemkundekring Nuwelant is verder actief op de volgende onderwerpen en projecten

-          Maandelijkse ledenavond.

De ledenvergaderingen vinden plaats op de eerste dinsdag van de maand en starten om 20.00 uur.

 

-          Voorbereiden en geven van lezingen , filmavonden.

Nuwelant organiseert elk jaar lezingen over een onderwerp dat te maken heeft  met de geschiedenis van de bewoners van Nuland, Heeseind en Kruistraat. Deze bijeenkomsten worden meestal druk bezocht. Regelmatig houden we ook tentoonstellingen. Deze hebben dan een bepaald onderwerp als speerpunt.

 

-          Samenstellen en publiceren van boeken en artikelen .

Nuwelant vindt het belangrijk dat de regionale geschiedenis op een verantwoorde manier bewaart blijft. En tevens toegankelijk wordt voor een groot publiek. Daartoe publiceren we een grote variatie van artikelen in de periodiek “Spoorzoeker”. In de loop van ons  bestaan zijn tevens diverse boeken uitgegeven door of via onze Heemkundekring.

“700 jaar Parochie Nuland “en “Goei Volk”zijn hier voorbeelden van.

Op deze site vindt u de volledige collectie van uitgiftes van boeken.

 

-          Open inloopmiddag op dinsdagen van 14.00 tot 16.00 uur

Graag nodigen we  iedereen uit die interesse heeft in de geschiedenis van zijn of haar omgeving. Uiteraard mag iedereen vrijblijvend binnenlopen.

Adres: Gemeenschapshuis “de Meent” Prins Bernhardplein 10  in Nuland.